Αστέρια του Ελληνικού αθλητισμού στο Ηράκλειο για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ολυμπιακής ημέρας

ΕΘΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Δελτίο Τύπου

 

ΕΘΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (ΕΑΚΗ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

 

ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Τα πάντα είναι έτοιμα, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ολυμπιακής ημέρας, που διοργανώνει η Διοικούσα Επιτροπή του Εθνικού Αθλητικού κέντρου Ηρακλείου, την Παρασκευή 25 Ιουνίου, στο Στάδιο Ελευθερίας.

Τα στελέχη του ΕΑΚΗ φιξάρουν τις τελευταίες λεπτομέρειες, για το σπουδαίο αθλητικό event που γίνεται αποκλειστικά για τους μικρούς μας αθλητές και αυριανούς Ολυμπιονίκες.

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών στην Κρήτη, αποφασίστηκε η εκδήλωση να ξεκινήσει στις 7μμ και να ολοκληρωθεί λίγο μετά τις 9μμ με την προβολή ενός VIDEO πάνω στα τείχη, με μεγάλες στιγμές και επιτυχίες του Ελληνικού αθλητισμού.

Παράλληλα, θα προβληθεί και ένα VIDEO με τις αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις του ΕΑΚΗ (Στάδιο Ελευθερίας, κολυμβητήριο, κλειστό γυμναστήριο Λίντο), με αφορμή τα 20 χρόνια, λειτουργίας, του Εθνικού Αθλητικού κέντρου Ηρακλείου.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του, ο Ηρακλειώτης Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος έχει βάλει την σφραγίδα του, στην αναβάθμιση του σταδίου Ελευθερίας, αλλά και όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΕΑΚΗ.

Εχουν προσκληθεί ακόμη, αθλητικοί φορείς της περιοχής μας, αλλά και σύλλογοι που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του ΕΑΚΗ και όχι μόνο.

Οι σπουδαίοι Ολυμπιονίκες που έρχονται για να τιμήσουν την εκδήλωση, η Τασούλα Κελεσίδου, η Ολγα Βασδέκη και η Νίκη Μπακογιάννη, αναμένονται στο Ηράκλειο, στις 11 το πρωί και τη 1 το μεσημέρι της Παρασκευής (25/6) και θα τις υποδεχθεί η αντιπρόεδρος του ΕΑΚΗ, Εύα Σημαιάκη, ενώ έχει προγραμματιστεί μια σύντομη ξενάγηση τους στο κέντρο του Ηρακλείου.

Να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση, έχει προσκληθεί ακόμη ο Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης, που μένει στο Ηράκλειο.

Αλλά και αθλητές απο την Κρήτη, που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία σε Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες, αλλά και σε Πανευρωπαικά και Παγκόσμια πρωταθλήματα,  όπως είναι οι Μανώλης Στεφανουδάκης, Γιώργος Καπελάκης, αλλά και οι Στέλλα Πιλάτου, Θωμάς Σμπώκος, Ειρήνη Βασιλείου, Αργυρώ Στρατάκη, Σίλια Χιώτη, Κρίστυ Γιαλαμά.

 Η εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη στους μικρούς αθλητές απο το Ηράκλειο, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα Ολυμπιακά Αθλήματα, αλλά και να συζητήσουν με τους κορυφαίους αθλητές για τις εμπειρίες τους απο τους μεγάλους αγώνες, που συμμετείχαν.

 

Στην εκδήλωση, θα γίνουν βραβεύσεις των κορυφαίων αθλητών, ενώ θα μοιραστούν αναμνηστικά δώρα στους μικρούς αθλητές, με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ολυμπιακής ημέρας,  στο Στάδιο Ελευθερίας, θα παρακολουθήσουν παιδιά απο:

-Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης,

– Τον Παγκρήτιο σύλλογο γονέων και φίλων παιδιών με νεοπλασία «Ηλιαχτίδα»

-Το Παιδικό χωριό SOS Κρήτης.

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ολυμπιακής ημέρας, εντάσσεται στο συνολικότερο σχεδιασμό των δράσεων που υλοποιεί η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, σε αθλητικά κέντρα όλης της χώρας.

Η προσέλευση στο χώρο, θα γίνει σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

*Με ανακοίνωση της, η Διοικούσα Επιτροπή του Εθνικού Αθλητικού κέντρου Ηρακλείου, κάνει γνωστό σε σωματεία, αθλητές και το κοινό που χρησιμοποιεί το στάδιο Ελευθερίας ότι λόγω της εκδήλωσης Εορτασμού της Ολυμπιακής Ημέρας στο Στάδιο Ελευθερίας την Παρασκευή (25/6) δεν θα πραγματοποιηθούν οι ώρες κοινού 7:00-14:00 / 19:30-21:30 και οι ώρες Σωματείων 14:00-19:30.

Ακόμη, λόγω των διασυλλογικών αγώνων στίβου το Σάββατο (26/6) το στάδιο Ελευθερίας, θα παραμείνει κλειστό για το κοινό (ελεύθεροι αθλούμενοι).

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 
 

Διοικούσα Επιτροπή

Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου

Μετάβαση στο περιεχόμενο