Λάμψη απο Αστέρια στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ολυμπιακής ημέρας στο Στάδιο Ελευθερίας (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

ΕΘΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Δελτίο Τύπου

ΕΘΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (ΕΑΚΗ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

 

ΛΑΜΨΗ ΑΠΟ ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

 

Η νύχτα έγινε μέρα, στον ουρανό του Ηρακλείου, απο τα βεγγαλικά, στο φινάλε της εκδήλωσης, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ολυμπιακής ημέρας.

Μια εκδήλωση, που έγινε στο στάδιο Ελευθερίας, σε μια συνδιοργάνωση του Υπουργείου Αθλητισμού, με την Διοικούσα Επιτροπή του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου και πραγματικά ξεπέρασε τις προσδοκίες, γιατί επί τρείς ώρες, είχε παλμό, μεγάλη συμμετοχή μικρούς αθλητές όλων των Ολυμπιακών αθλημάτων στο Ηράκλειο και εξελίχθηκε σε μια απο τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στο Ηράκλειο. 

Πριν τα βεγγαλικά και το εντυπωσιακό φινάλε, προηγηθεί η προβολή, στα ιστορικά τείχη, περιμετρικά του σταδίου ενός VIDEO με κορυφαίες στιγμές του Ελληνικού Αθλητισμού, αλλά και ενός ακόμη VIDEO με τις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του ΕΑΚΗ (Στάδιο Ελευθερίας, Κολυμβητήριο Ηρακλείου, Κλειστό γυμναστήριο Λίντο), που έχουν την σφραγίδα του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, με αφορμή τα 20 χρόνια λειτουργίας του Εθνικού Αθλητικού κέντρου Ηρακλείου.

Αυτός ο συνδιασμός της ανάδειξης του μνημείου, με το περιεχόμενο της εκδήλωσης, που είχε να κάνει με την διάδοση και τις αρχές των Ολυμπιακών αξιών, ήταν μοναδικός.

Ωστόσο, την μεγαλύτερη λάμψη, στην εκδήλωση,  έδωσαν οι Ολυμπιονίκες με την παρουσία τους, στο στάδιο, οι αγωνιστικές τους επιδείξεις, η ανταλλαγή απόψεων με τους μικρούς αθλητές απο συλλόγους όλων των Ολυμπιακών αθλημάτων του Ηρακλείου, αλλά και η αφήγηση των εμπειριών τους, απο την συμμετοχή τους, σε μεγάλες διοργανώσεις, που καθήλωσε τους συμμετέχοντες.

Ολυμπιονίκες που σήκωσαν την Ελλάδα ψηλά, όπως ο Νίκος Κακλαμανάκης, η Τασούλα Κελεσίδου, η Νίκη Μπακογιάννη, η Ολγα Βασδέκη, συμμετείχαν με χαρά σε όλα τα Ολυμπιακά αθλήματα, στα κιόσκια που είχαν στηθεί μέσα στο στάδιο Ελευθερίας, απο συλλόγους της πόλης, ενώ τιμήθηκαν απο την Διοικούσα Επιτροπή του ΕΑΚΗ, για την προσφορά τους στον Ελληνικό αθλητισμό.

Το ίδιο και σπουδαίοι αθλητές απο το Ηράκλειο, που έχουν γράψει και αυτοί τη δική τους ιστορία. Οι χρυσοί Παραολυμπιονίκες Γιώργος Καπελάκης και Μανώλης Στεφανουδάκης, η Στέλλα Πιλάτου και ο Θωμάς Σμπώκος, που συμμετείχαν σε Ολυμπιακούς αγώνες.

Ακόμη,  η Ηρακλειώτισα αθλήτρια της τεχνικής κολύμβησης Κρίστυ Γιαλαμά, που θα είναι στο ΤΟΚΙΟ, με το Ομαδικό της Εθνικής ομάδας, αλλά και η Σύλια Χιώτη, κολυμβήτηρια ΑμΕΑ, με πρόσφατη διάκριση στο Πανευρωπαικό πρωτάθλημα.

Θα ήταν εκεί και η Ηρακλειώτισα σπρίντερ Ειρήνη Βασιλείου, η οποία όμως δίνει τη μεγάλη μάχη για την πρόκριση στο ΤΟΚΙΟ (την εκπροσώπησε ο πατέρας της στην εκδήλωση).

Αλλά και η Ηρακλειώτισα Αργυρώ Στρατάκη, η οποία λόγω υποχρεώσεων δεν κατάφερε να παραστεί.

Ολοι οι παραπάνω αθλητές, τιμήθηκαν για την προσφορά τους στον Ελληνικό αθλητισμό και για τις αξίες που πρεσβεύουν.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος ήθελε στην γενέτειρα του, αλλά και σε ένα στάδιο, που ο ίδιος έχει συμβάλει σημαντικά στην ανακαίνιση του, να γίνει μια πετυχημένη εκδήλωση για την Παγκόσμια Ολυμπιακή ημέρα, δήλωσε  ενθουσιασμένος και ευχαρίστησε τους Ολυμπιονίκες και τους μεγάλους αθλητές απο το Ηράκλειο που συμμετείχαν,  τα σωματεία του Ηρακλείου και τους εκατοντάδες μικρούς αθλητές, αλλά και τους γονείς τους, που ήρθαν στο στάδιο και ανέφερε ότι θα ήθελε, η διοργάνωση αυτή να γίνει θεσμός στο Ηράκλειο.

Παράλληλα, έδωσε συγχαρητήρια προσωπικά στον πρόεδρο του Εθνικού Αθλητικού κέντρου Ηρακλείου, Λευτέρη Ζερβό, αλλά και σε όλα τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, για την μεγάλη προσπάθεια που έκαναν ώστε η εκδήλωση, να στεφθεί με επιτυχία.

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του ΕΑΚΗ Λευτέρης Ζερβός, ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Αθλητισμού, για την συμβολή του στον αθλητισμό του Ηρακλείου και την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του ΕΑΚΗ, ευχαρίστησε τους Ολυμπιονίκες και τους μεγάλους αθλητές απο την Κρήτη που ανταποκρίθηκαν, όπως επίσης όλα τα σωματεία του Ηρακλείου και τους αθλητές, για την συμμετοχή τους.

Ακόμη ευχαρίστησε τον συντονιστή του ΟΑΚΑ Κωσταντίνο Χαλιορή, για την συμβολή του και την παρουσία του στην εκδήλωση.

Ενώ, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συνεργάτες του, αλλά και τους εργαζόμενους του ΕΑΚΗ, για την μεγάλη προσπάθεια που έκαναν, ώστε η εκδήλωση να στεφθεί με επιτυχία.

Να σημειωθεί, ότι στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ολυμπιακής ημέρας, συμμετείχε και η Εθνική ομάδα βόλει γυναικών, η οποία βρίσκεται στο Ηράκλειο για την προετοιμασία της, ενόψει της συμμετοχής της, στο Πανευρωπαικό πρωτάθλημα.

Τα κορίτσια της Εθνικής αποθεώθηκαν απο τον κόσμο και πήραν μια γερή ώθηση για τα μεγάλα παιχνίδια που έχουν μπροστά τους.

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ολυμπιακής ημέρας στο Ηράκλειο  είχε και δυνατά κοινωνικά μηνύματα, καθώς συμμετείχαν παιδιά από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης, τον Παγκρήτιο Σύλλογο Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία «Ηλιαχτίδα» και το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης.

Ακόμη συμμετείχε ο Ερυθρός Σταυρός.

Οπως ανακοινώθηκε, το ΕΑΚΗ, προγραμματίζει το επόμενο διάστημα, μια σειρά απο κοινωνικές δράσεις με όλα αυτά τα ιδρύματα.

Με την εκδήλωση αυτή, το Υπουργείο Αθλητισμού, ολοκλήρωσε τους εορτασμούς για την Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα, τους οποίους διοργάνωσε επί τριήμερο με το πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά», σε συνεργασία με τις διοικήσεις των αθλητικών κέντρων. 

Στην ανακοίνωση της, η Διοικούσα Επιτροπή του ΕΑΚΗ, αναφέρει ότι “ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ολυμπιακής ημέρας στο Στάδιο Ελευθερίας, ήταν μια εκδήλωση, που ξεπέρασε τις προσδοκίες μας, με μεγάλη συμμετοχή, ενθουσιασμό, παλμό και θεαματικό φινάλε!

Πάνω απο όλα όμως, με δυνατά μηνύματα για τις αξίες του αθλητισμού, όπως τις μετέφεραν στους μικρούς αθλητές μας, οι Ολυμπιονίκες μας, αλλά και οι σπουδαίοι αθλητές μας απο το Ηράκλειο, που συμμετείχαν σε αυτήν την μεγάλη γιορτή του αθλητισμού.

Απο την Διοικούσα Επιτροπή του ΕΑΚΗ, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους!”

 

 

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Δείτε ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 
 
 
Περιοχή συνημμένων
 
 
 

Διοικούσα Επιτροπή

Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου

Μετάβαση στο περιεχόμενο