Αγαπήστε τον αθλητισμό-Το μήνυμα απο την εκδήλωση για την Παγκόσμια Ολυμπιακή ημέρα στο στάδιο Ελευθερίας (VIDEO)

ΕΘΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Δελτίο Τύπου

 

ΕΘΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (ΕΑΚΗ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΡΙΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

 

ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (VIDEO)

Ηταν μια υπέροχη βραδιά αφιερωμένη στην Παγκόσμια ημέρα των Ολυμπιακών αγώνων, αυτή που διοργάνωσε το Υφυπουργείο Αθλητισμού και το ΕΑΚΗ, στο στάδιο Ελευθερίας, με την παρουσία εκατοντάδων αθλητών απο σωματεία όλων των Ολυμπιακών αθλημάτων του Ηρακλείου, σπουδαίων Ολυμπιονικών που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στον αθλητισμό, αλλά και μεγάλων αθλητικών προσωπικοτήτων απο το Ηράκλειο, που έχουν πρωταγωνιστήσει σε μεγάλες διοργανώσεις.

Ο Υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης στον χαιρετισμό του δήλωσε εντυπωσιασμένος για την υπέροχη εκδήλωση, είπε “θα το ξανακάνουμε” μέσα σε αποθέωση απο τα μικρά παιδιά που βρέθηκαν στο στάδιο, ενώ ευχαρίστησε τους προπονητές και παράγοντες των σωματείων που έφεραν αθλητικό εξοπλισμό, τους εργαζόμενους και την διοίκηση του ΕΑΚΗ, αλλά τους Ολυμπιονίκες για την παρουσία τους.

Οπως ανέφερε ο Ηρακλειώτης Υπουργός των Σπορ, απευθυνόμενος στα μικρά παιδιά “τιμούμε συνολικά όλα αθλήματα χωρίς καμία διάκριση. Ολα έχουν την δική τους ιδιαιτερότητα και αξία. Σας προτείνω να τα αγκαλιάσετε όλα και να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει. Δουλέψτε σκληρά και κατακτήσετε κορυφές όπως οι Ολυμπιονίκες μας. Χωρίς αυτούς το μήνυμα του Ολυμπισμού δεν θα είχε την ίδια αξία. Μαζί με αυτούς όμως, το μήνυμα του Ολυμπισμού παίρνει μεγαλύτερη δύναμη και με την δική σας βοήθεια. Θα ξανακάνουμε μια τέτοια διοργάνωση”.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε ακόμη και στο θέμα του ταρτάν στίβου του σταδίου, που μετά την αντικατάσταση του, εμφάνισε φθορές. Οπως είπε “έχω σκοπό να κάνουμε ωραίες εγκαταστάσεις εδώ. Θα φτιάξουμε καινούργιο ταρτάν και δεν θα χαριστούμε σε κανένα εργολάβο που δεν έχει κάνει σωστά τη δουλειά του”.

Ενώ αναφέρθηκε ακόμη και στα υπόλοιπα αθλητικά έργα που είναι σε εξέλιξη στο Ηράκλειο. Οπως είπε “θα έχουμε σύντομα τη δεύτερη πισίνα και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στο Λιντο. Με δεύτερο κλειστό κολυμβητήριο, δεύτερο προπονητήριο μπάσκετ βόλει, γήπεδα τένις, γήπεδο μπιτς βόλει και πίστα σκέιτμπορντ.

Σύντομα θα έχουμε την έγκριση για ένα σημαντικό ποσό για το ναυταθλητικό κέντρο Κρήτης, στο λιμάνι του Ηρακλείου.
Στόχος μας είναι η ανάληψη των Παράκτιων Μεσογειακών αγώνων, όπου στον Καρτερό σε έκταση περίπου 50 στρεμμάτων θα έχουμε εγκαταστάσεις θαλάσσης.

Επίσης στα δημοτικά Νεώρια θα φιλοξενήσουμε ήρεμα και ευγενή αθλήματα. Μέσα σε 19 μήνες φτιάξαμε 4 νόμους, που έχουν αλλάξει την εικόνα του αθλητισμού και ετοιμάζουμε και ένα πέμπτο νομοσχέδιο”.

Ο πρόεδρος του Εθνικού Αθλητικού κέντρου Ηρακλείου, Λευτέρης Ζερβός, ανέφερε με την σειρά του, ότι “στο στάδιο Ελευθερίας για πρώτη φορά πραγματοποιείται ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ολυμπιακής ημέρας. Η γιορτή μας ήταν ανοιχτή για όλους και κυρίως για τα παιδιά μας. Η συμμετοχή του καθε ενός μας δίνει τη δική του συμβολή στο Ολυμπιακό κίνημα.

Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά να φιλοξενούμε σαν ΕΑΚΗ ανθρώπους που μας έβγαλαν στους δρόμους, κλάψαμε απο χαρά και φωνάξαμε Ελλας. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου και το προσωπικό του ΕΑΚΗ, αλλά και όσους βοήθησαν στην εκδήλωση αυτή”.

Ο Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης, ανέφερε με τη σειρά του, ότι “μέσα απο την καρδιά μου ευχαριστώ όλους για την τιμή και για την συμμετοχή σήμερα. Τι καλύτερο απο το να σου δίνει το έπαθλο η κόρη σου και ένας άξιος Υφυπουργός που αγαπάει τον αθλητισμό. Η Ολυμπιακή πορεία με δίδαξε ότι η νίκη είναι να ξεπερνάς τον εαυτό σου και να τμην τα παρατάς ποτέ. Αξίζει να τολμάς το όνειρο σου. Επίσης δεν έχει σημασία αν πέσεις, αλλά να μπορέσεις να σηκωθείς γρήγορα”.

Η Ολυμπιονίκης Τασούλα Κελεσίδου, ανέφερε ότι “ο αθλητισμός είναι γιορτή και χαρά. Ο μεγαλύτερος αντίπαλος, είναι ο εαυτός μας. Οταν ξεπερνάμε τον εαυτό μας γινόμαστε καλύτεροι. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα πάρω Ολυμπιακό μετάλλιο αλλα τα κατάφερα με πολύ προσπάθεια και αγάπη. Συγχαρητήρια σε όλους για αυτό που κάνατε σήμερα”.

Η Ολυμπιονίκης Νίκη Μπακογιάννη, τόνισε πως “ο αθλητισμός μου έχει δώσει πολλά πράγματα.
Ευχαριστώ τον κ. Αυγενάκη για την πρόκληση και τη διοίκηση του ΕΑΚΗ.
Εύχομαι αυτές οι διοργανώσεις να συνεχιστούν και σε αυτό το στάδιο να διοργανώσετε και μεγάλους αγώνες”.

Η Ολυμπιονίκης Ολγα Βασδέκη, δεν ήταν στις απονομές, καθώς έπρεπε να προλάβει την βραδινή πτήση, ωστόσο νωρίτερα, είχε δώσει συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την εκδήλωση, κάλεσε τα παιδιά να κάνουν τρόπο ζωής τον αθλητισμό, ενώ ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, γιατί είναι κοντά σε όλα τα σπορ.

Απο τους Κρητικούς αθλητές, η Στέλλα Πίλάτου, ανέφερε ότι “είναι μια υπέροχη βραδιά. Είναι μια άψογη διοργάνωση. Συγχαρητήρια σε όλους. Τα παιδιά είναι το μέλλον. Αν το πιστέψετε θα το κάνετε. Και εγώ το πίστεψα και το έκανα”.

Ο Θωμάς Σμπώκος, με τη σειρά του, ανέφερε πως “ευχαριστώ για την τιμή. Το μέλλον είναι τα παιδιά μας και πρέπει να τα έχουμε στον αθλητισμό. Δεν είναι απαραίτητο να γίνουν όλοι πρωταθλητές”.

Ο Παραολυμπιονίκης Μανώλης Στεφανουδάκης, ανέφερε ότι “συγχαρητήρια σε όλους για την εκδήλωση. Ολοι μας πρέπει να μπορέσουμε να βάλουμε ένα λιθαράκι και να φέρουμε τα παιδιά στον αθλητισμό και να τους βγάλουμε απο κακοτοπιές. Εύχομαι του χρόνου να γεμίσουμε το στάδιο”.

Ο Παραολυπιονίκης Γιώργος Καπελάκης, τόνισε με τη σειρά του, ότι “είναι μια πολύ όμορφη εκδήλωση. Με χαροποιεί ότι έβαλα και εγώ ένα λιθαράκι ώστε να αναπτυχθεί ο αθλητισμός με αναπηρία στο νησί μας. Αυτό έχει πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία”.


Η κολυμβήτρια Σύλια Χιώτη, τόνισε πως “ένα μεγάλο ευχαριστώ. Αν ονειρευτείς κάτι μπορείς να το κάνεις και καμία αναπηρία δεν μπορεί να σε εμποδίσει”.
Ενώ η Κρίστη Γιαλαμά, η οποία θα είναι στο ΤΟΚΙΟ με την Καλλιτεχνική κολύμβηση, ανέφερε ότι “τιμή μου να είμαι μέσα σε τόσο μεγάλα ονόματα του Ελληνικού αθλητισμού. Συγχαρητήρια για την διοργάνωση. Μέσα απο τον αθλητισμό προσπαθούμε να είμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας και να το διασκεδάζουμε κι’ όλας”.

Δείτε ΕΔΩ το VIDEO με τις δηλώσεις

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ – YouTube

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Διοικούσα Επιτροπή

Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου

Μετάβαση στο περιεχόμενο