Λύνεται το πρόβλημα με το σπασμένο ταμπλό στο Λίντο-Με ενέργειες του ΕΑΚΗ άμεσα στο Ηράκλειο, δυο εφεδρικά ταμπλό

ΕΘΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Δελτίο Τύπου

Δυο εφεδρικά ταμπλό, για τις μπασκέτες του κλειστού γυμναστηρίου του Λίντο, αναμένονται στο Ηράκλειο.

Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με το σπασμένο ταμπλό, μετά απο κάρφωμα που επιχείρησε στο ζέσταμα, αθλητής του Εργοτέλη, στον τελικό του Κυπέλλου της ΕΚΑΣΚ, αποκαθίσταται και τα επόμενα 24ωρα οι ομάδες, θα επιστρέψουν στην κανονικότητα.

Με ενέργειες της Διοίκησης του ΕΑΚΗ παραγγέλθηκαν ήδη τα ταμπλό και αντιστοιχούν στις σύγχρονες μπασκέτες, που έχουν τοποθετηθεί στο κλειστό του Λίντο.

Οπως τονίζει ο πρόεδρος του ΕΑΚΗ Λευτέρης Ζερβός «ενημερώσαμε ήδη την εταιρεία που προμηθεύει αυτά τα ταμπλό, να μας τα στείλει στο Ηράκλειο. Αμεσα το θέμα θα αποτακασταθεί. Θα έχουμε σύντομα στην διάθεση μας, δυο ταμπλό. Εμείς, είμαστε κρατική εγκατάσταση της ΓΓΑ και η προμήθεια κάποιων υλικών, δεν είναι τόσο εύκολη, όπως νομίζουν ορισμένοι. Και μάλιστα στους χρόνους, που χρειάζονται οι ομάδες. Θα επιδιώξουμε να προμηθευτούμε και 1-2 στεφάνια ανταλλακτικά, που πρέπει να είναι προδιαγραφές FIBA. Δεν είχαμε προλάβει να πάρουμε ανταλλακτικά, το κάναμε τώρα. Ισως αν δεν πάθεις, δεν θα μάθεις, που λένε. Oυδέν κακό, αμιγές καλού».

Ο πρόεδρος του ΕΑΚΗ, επισημαίνει ακόμη ότι «είμαστε μια οικογένεια και θέλουμε με διάλογο και καλή θέληση, να λύνονται όλα τα θέματα. Εγινε ένα ατυχές γεγονός και βγήκαν όλοι γρήγορα να λοιδορήσουν την διοίκηση του ΕΑΚΗ, για το ανταλλακτικό που δεν είχαμε. Δεν το είχαμε, τι να κάνουμε. Δεν είχαμε προλάβει να πάρουμε ανταλλακτικά, το κάναμε τώρα”.

Για το ντόρο που δημιουργήθηκε, αλλά και για το γεγονός ότι το ΕΑΚΗ, ζήτησε απο τον Εργοτέλη, να πληρώσει το ταμπλό, ανέφερε ότι «αναίτια έχει γίνει τόσος ντόρος. Εχουμε υπογράψει ένα συμφωνητικό με τον Εργοτέλη και όλα τα σωματεία. Συμφωνητικά τα οποία ίσχυαν χρόνια τώρα και με τις προηγούμενες διοικήσεις. Η ζημιά δεν προκλήθηκε εσκεμμένα κανείς δεν ισχυρίστηκε κάτι τέτοιο. Η επιστολή ήταν ξεκάθαρη! Επίσης ποτέ δεν χαρακτηρίσαμε τους παίκτες του Εργοτέλη, χούλιγκαν, όπως διαδόθηκε. Ζητήσαμε να πληρωθεί το ταμπλό, γιατί καθημερινά εμείς καλύπτουμε τις μικροζημιές, αλλά δεν μπορούμε να τα καλύπτουμε όλα. Το ταμπλό κοστίζει περίπου 850 ευρώ, αν έχουμε απο κάθε φιλοξενούμενο σωματείο μια τέτοια ζημιά δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε σε όλα! Είναι λογικό νομίζω. Έχουμε δώσει χιλιάδες ευρώ για την αναμόρφωση του Λίντο! Η απόφαση βασίστηκε σε αυτά που είχαμε υπογράψει και στον ισχύοντα νόμο. Τίποτα παραπάνω. Ουδέποτε, έχουμε πάρει έστω ένα ευρώ για μικροζημιές απο κανένα. Εμείς παραγγείλαμε δυο ταμπλό. Αλλά και απο τη διοίκηση του Εργοτέλη, έστειλαν συνεργείο να πάρει τα μέτρα και να παραγγείλει ταμπλό που σημαίνει οτι συναίνεσαν αφού και εγγράφως μας είχαν ενημερώσει για τις ενέργειές τους. Αντιλήφθηκα ότι δεν το είδαν με κακό μάτι».

Ο Λευτέρης Ζερβός, επισημαίνει ακόμη ότι «έχουμε καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να κάνουμε το Λίντο ένα παλατάκι. Προμηθευτήκαμε με δικές μας ενέργειες απο το κλειστό γυμναστήριο του Ελληνικού δυο μπασκέτες σύγχρονες και άλλες δυο απο το Παπαστράτειο. Τέσσερις συνολικά. Δυο μέσα στο γήπεδο και άλλες δυο που είναι στις αποθήκες μας. Οι παλιές μπασκέτες δόθηκαν απο εμάς στο Αρκαλοχώρι. Δεν είχαμε προλάβει να προμηθευτούμε τα ανταλλακτικά ταμπλό. Είχαμε δυο εφεδρικές μπασκέτες, αλλά δεν μπορούσαν να μπούν τα ταμπλό, όπως με ενημέρωσαν, γιατί είναι άλλου τύπου. Ως οικοδεσπότες φιλοξενήσαμε τον τελικό μπάσκετ Κρήτης, κάναμε ότι είναι δυνατόν να είναι ένα παιχνίδι γιορτή. Με ήχο, μουσική, φωτορυθμικά. Δεν είναι τυχαίο ότι ο προπονητής του Εργοτέλη, χωρίς να τον ξέρω προσωπικά, μου έδωσε συγχαρητήρια, για ότι έχει γίνει. Αγαπάμε και φροντίζουμε όλα τα σωματεία. Ολα αυτά που κάνουμε θα μείνουν στις ομάδες και τον αθλητικό κόσμο του Ηρακλείου».

Προς αποκατάσταση της αλήθειας σας παραθέτουμε την επιστολή του ΕΑΚΗ προς τον Εργοτέλη:

Θέμα : Αντικατάσταση ταμπλό μπασκέτας του Κλειστού Γυμναστηρίου Ε.Α.Κ.Η.  

Σε συνέχεια της με αριθμ. 51/11-10-2021 πράξη της Ε.Δ. του Ε.Α.Κ. Ηρακλείου μετά το  προχθεσινό ατυχές γεγονός αναφορικά με το σπάσιμο του ταμπλό από τον αθλητή της ομάδας σας, μετά το «κάρφωμα» στην μπασκέτα πριν την διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ανδρών Κρήτης, παρακαλούμε πολύ όπως αναλάβετε το κόστος αντικατάστασής του (τηρουμένων των απαραίτητων προδιαγραφών), όπως ορίζεται :  

Α) τον με αρ.9 όρο της παραγράφους στο με αρ.πρωτ. 1272/15-7-2021 ιδιωτικό συμφωνητικό παραχώρησης χρήσης εγκαταστάσεων Κλειστού Γυμναστηρίου Ε.Α.Κ. Ηρακλείου όπου αναφέρεται ότι « 9. Σε περίπτωση που αθλητές σωματείου προκαλέσουν ζημιές στο χώρο του Γυμναστηρίου ή στα αποδυτήρια, το σωματείο τους φέρει την υποχρέωση να καταβάλει το ποσό που θα κοινοποιηθεί από την Διοίκηση του ΕΑΚΗ και θα αναλογεί στην αποκατάσταση της ζημιάς»

Β) την με αριθ. 17112/2000 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 847/Β/11-7-2000 ) περί Κανονισμού λειτουργίας των Εθνικών και Δημοτικών Γυμναστηρίων της χώρας (Ν.Π.Δ.Δ.) όπου αναφέρεται περί

«ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΦΘΟΡΕΣ

  1. Σε κάθε περίπτωση φθορών, εσκεμμένων ή μη, ο Σύλλογος στον οποίο ανήκει ο αθλητής, προπονητής ή αθλητικός παράγοντας που τις προκάλεσε, υποχρεούται σε άμεση αποκατάσταση με δικές του δαπάνες, εκτός εάν η φθορά οφείλεται άμεσα στη συνήθη και κατά προορισμό χρήση των οργάνων, αποδυτηρίων και γενικά των εγκαταστάσεων του ΕΓ.»

       Προς διευκόλυνσή σας, σε έρευνα αγοράς που έκανε η υπηρεσία μας, υπάρχει ετοιμοπαράδοτο από τον αντιπρόσωπο στη Θεσσαλονίκη με κόστος 890 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Εναλλακτικά έχουμε λάβει προσφορά από επιχείρηση του Ηρακλείου στα 650 ευρώ πλέον ΦΠΑ για το οποίο έχει χρόνο παράδοσης περίπου 8 μέρες.

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο αυριανό τελικό και αναμένουμε την απάντησή σας προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της παραγγελίας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΖΕΡΒΟΣ

 

 

Διοικούσα Επιτροπή

Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου

Μετάβαση στο περιεχόμενο